БЕРНІНА

Ранній столовий сорт. Ідеальний для мийки та упаковкі.  Відмінні смакові властивості,  великі рівні картоплини з гладенькою, жовтою шкіркою та жовтим кольором м'якоті. У кущі нараховується до 20 картоплин. Не змінює кольору після варіння. Берніна за умов регулярного зрошування у поєднанні з внесенням добрив дає дуже якісний врожай рівних, крупних картоплин. Слід притримуватися схеми обприскування проти фітофторозу, не зважаючи на стан листя.

Строки дозрівання 55-65 днів.

  • Add feedback:
  • Manufacturer: EUROPLANT
  • Availability: Exists Exists  (1 szt.)

Рекомендіції з вирощування

Вимоги до вирощування

Рекомендовані гарні грунти з рівномірним розподілом вологи та поживних речовин

 

Садіння

Густота посадки

Приблизно 42000 бульб/га (фракція 35/55)

Глибина садіння

На 2 см глибше ніж звичано (високий потенціал урожайності); загальна товщина грунту не повинна перевищувати 17см

Підготовка насіння

Перед садінням рекомендована яровизація

Протруювання насіння

Профілактика проти ризоктоніозу рекомендована

Удобрення

Азот

120 кг/га (загальна)

В звязку з високою ефективністю засвоювання азотом – рекомендовано давати на 20-30% меньше місцевого, звичайного рівня

Фосфор

100 кг/га

При посадці – водорозчинний фосфат

Калій

200 - 250 кг/га

Не вносити дуже багато; враховувати, що з огляду високого потенціалу урожаю слід давати чуть вище середньої норми, переважно використовувати сульфат калію, замість калію хлористого

Магній

60 кг/га

 

Характеристика сорту

Дозрівання

Середньоранній

Бульба

форма

Глибина залягання вічок

Шкірка

Колір мякоті

 

Видовжено-овальна

Поверхневі

Жовта, гладка

Жовтий

Кулінарний тип (EAPR)

«А»

Споживчі якості

Якісний, смачний сорт салатного типу, з незначною зміною кольору після варіння

Урожай

Високий товарний вихід, бульби вирівняні великого розміру

Стійкість

Нематоди

Парша звичайна

 

Ro 1(9), Ro 4

висока

Розвиток на початку вегетації

Стрімке

Стан спокою

Довготривале, прекрасно зберігається

Чутливість

Залізиста (іржава) плямистіть бульб

Мякоті до ударів

Механічні пошкодження

 

Низька

Дуже низька

Низька