Середньоранній столовий сорт з високим потенціалом врожайності. Якісна промислова картопля, підходить для приготування фрі. Картоплини однорідної форми середнього та великого розміру. Шкірка гладенька, світло-жовта, колір м'якоті жовтий. Джелі не дуже вибаглива до клімату та грунту. Деякі картоплини досягають ваги 800г та більше. Також, вона дуже стійка до засухи. Незважаючи на це, регулярний полив у поєднанні з внесенням добрив будуть сприятливо впливати на врожайність. Строки дозрівання 95-105 днів.
Потребує рівномірної подачі води та поживних елементів.
Рекомендіції з вирощування |
||||
Вимоги до вирощування |
Рекомендовані гарні грунти з рівномірним розподілом вологи та поживними речовинами. |
|
||
Садіння |
Густота посадки |
Ширина міжрядь – 75 см Приблизно 38000 бульб/га (фракція 35/55) для переробки |
||
Глибина садіння |
стандарт |
|||
Підготовка насіння |
Стимуляція (температурний шок) за 3 дня до посадки |
|||
Протруювання насіння |
Профілактика проти ризоктоніозу рекомендована |
|||
Удобрення |
||||
Азот |
180 кг / га включаючи N min, в т.ч. бутонізація |
Середнє і вище середнього, в порівнянні з місцевою нормою |
||
Фосфор |
100 кг/га |
внесення водорозчинного фосфату для посадки |
||
Калій |
200-250 кг/га |
сульфат калію |
||
Магній |
60 кг/га |
для забезпечення врожаю та якості |
||
Позакореневе підживлення |
Раннє підживлення азотом в поєднанні з магнієм поліпшує бульбоутворення, ріст і розвиток кореневої системи, зростає вміст крохмалю та покращуються смакові якості бульб |
|||
Характеристика сорту |
||||
Дозрівання |
Середньоранній (65 - 75 днів після всходів) |
Бульба форма Глибина залягання вічок Шкірка Колір мякоті |
видовжено-овальна поверхневі жовта, гладенька світло-жовтий |
|
Кулінарний тип (EAPR) |
«В, С» Столовий сорт з відмінними характеристиками для виготовлення картоплі фрі |
|||
Вміст крохмалю |
15,0 – 18,5 |
|||
Урожай |
Високоурожайний, гарна вирівняність бульб із стабільним вмістом сухих речовин |
Стійкість Нематоди Вірус Y(PVY) Вірус A(PVA) Фітофтороз картоплиння Фітофтороз бульб Скручування листя (PLRV) Чорна ніжка Парша звичайна |
Ro 1(9), Ro 4 висока середньо-висока середня висока висока висока |
|
Розвиток на початку вегетації |
Інтенсивний |
|||
Кущ |
Розлогий, середня кількість стебел |
Чутливість Парша Залізиста (іржава) плямистіть бульб Мякоті до ударів Механічні пошкодження |
середня низька середній – високий середній |
|
Стан спокою |
Відмінне зберігання. |