Середньостиглий столовий сорт з високим потенціалом врожайності. Якісна промислова картопля, підходить для приготування фрі. Картоплини однорідної форми середнього та великого розміру. Шкірка гладенька, світло-жовта, колір м'якоті жовтий. Деякі картоплини досягають ваги 800г та більше. Джелі не дуже вибаглива до клімату та грунту. Також, вона дуже стійка до засухи. Незважаючи на це, регулярний полив у поєднанні з внесенням добрив будуть сприятливо впливати на врожайність. Строки дозрівання 95-105 днів.
Рекомендіції з вирощування |
|||
Вимоги до вирощування |
Середньовимогливий до грунту та вологи, стійкий до засухи. Рекомендовані гарні окультурені грунти. Посухостійкий. Вторинний ріст може проявлятись тільки в екстримальних умовах. |
|
|
Садіння |
Густота посадки |
Приблизно 42000 бульб/га (фракція 35/55) Густота садіння може змінюватись в залежності від фракції або інших умов. |
|
Глибина садіння |
стандарт |
||
Підготовка насіння |
стандарт |
||
Протруювання насіння |
Профілактика проти ризоктоніозу рекомендована |
||
Гербіциди |
Відносно чутливий до гербіцидів з вмістом Метрибузину |
||
Удобрення |
|||
Азот |
120 кг/га (загальна) |
Від меньшого до середнього, в порівнянні з місцевою нормою. При надлишку внесення азоту, подовжується період вегетації, посилюється ріст картоплиння, повільнюється ріст бульб |
|
Фосфор |
100 кг/га |
При посадці – водорозчинний фосфат |
|
Калій |
250 - 300 кг/га |
Сульфат калію |
|
Магній |
60 кг/га |
|
|
Характеристика сорту |
|||
Дозрівання |
Середньостиглий |
Бульба форма Глибина залягання вічок Шкірка Колір мякоті Вміст крохмалу Вага, гр |
овальна поверхневі світло-жовта, гладенька жовтий 13,4-17,8% 135 і вище |
Кулінарний тип (EAPR) |
«В» |
||
Споживчі якості |
Якісний столовий сорт; практично не темніє після варки, придатний для виробництва картоплі фрі |
||
Урожай |
Високоурожайний, з високою товарністю. Бульби великі і дуже великі. |
Стійкість Нематоди Вірус Y(PVY) Вірус A(PVA) Скручування листя (PLRV) Фітофтороз картоплиння Фітофтороз бульб Чорна ніжка Ризоктоніоз Парша звичайна |
Ro 1+Ro 3+Ro 4+Ro 5 висока висока – дуже висока висока висока висока висока висока |
Розвиток на початку вегетації |
Інтенсивне |
||
Стан спокою |
Довготривалий. Гарно зберігається. |
Чутливість Залізиста (іржава) плямистіть бульб Мякоті до ударів Механічні пошкодження |
низька дуже низька низька |