Середньоранній столовий сорт. Ідеальний для мийки та упаковкі. Відмінні смакові властивості, великі рівні картоплини з гладенькою, жовтою шкіркою та жовтим (кремовим) кольором м'якоті. У кущі нараховується до 20 картоплин. Не змінює кольору після варіння. Мадейра за умов регулярного зрошування у поєднанні з внесенням добрив дає дуже якісний врожай рівних картоплин середнього розміру. Строки дозрівання 60-65 днів.
Характеристика сорту |
|||
Дозрівання |
Середньоранній (70 - 80 днів після всходів) |
Бульба Форма Глибина залягання вічок Шкірка Колір мякоті Зміна коліру після очищення |
округло-овальна поверхневі жовта, дуже гладенька жовтий, світло-жовтий низька |
Кулінарний тип (EAPR) |
«В» |
||
Споживчі властивості |
Високоякісний, середньоранній столовий сорт з незначною зміною коліру після варіння |
||
Урожай |
Багатобульбовий сорт. Урожайність до 70 т/га. Товарність до 94%. Ідеально придатний для миття та пакування |
Стійкість Рак картоплі Нематода Парша звичайна |
1* Ro 1(9), Ro 4* Дуже висока |
Розвиток на початку вегетації |
Стрімке |
Чутливість Залізиста (іржава) плямистіть бульб Мякоті до ударів Механічні пошкодження |
низька низька низька |
Стан спокою |
Добрий |
||
Рекомендіції з вирощування |
|||
Вимоги до вирощування |
Рекомендовані середні грунти і гарні грунти з рівномірним розподілом вологи та поживних речовин |
||
Садіння |
Щільність садіння |
Приблизно 42000 бульб/га (фракція 35/55мм) |
|
Глибина садіння |
Глибина на 2 см глибше, ніж звичайно, але загальна товщина грунту не повинна перевищувати 17 см |
||
Підготовка насіння |
Перед садінням рекомендована яровизація |
||
Протруювання насіння |
Профілактика проти ризоктоніозу рекомендована |
||
Удобрення Важливо! – включаючи внесення мінеральних, органічних та природню родючість грунту! Врахувати агротехніку! |
|||
Азот |
В звязку з високою ефективністю засвоєння азоту – рекомендується давати на 10-15% меньше місцевого, звичайного рівня. (Загально біля 140 кг/га) |
||
Фосфор |
100 кг/га |
||
Калій |
200-250 кг/га |
||
Магній |
60 кг/га |