Середньоранній столовий сорт з червоною шкіркою та білим кольором м'якоті. Висока врожайність з середніми та великими картоплинами красивої форми. Цей сорт добре зберігається та стійкий до хвороб. Дуже привабливий вигляд та високотоварна продукція вищого ґатунку з найвищими смаковими якостями. Строки дозрівання 90-100 днів.
Рекомендіції з вирощування |
||||||
Вимоги до вирощування |
Середньовимогливий до грунту та водопостачання. Через сильну облиственість – рекомендовано звертати увагу обробці від фітофтори |
|
||||
Садіння |
Щільність посадки |
~ 43 000 рослин / га (35/55мм) |
||||
Глибина садіння |
стандарт |
|||||
Підготовка насіння |
Стимуляція (тепловий шок) за 3 дні до посадки |
|||||
Протруювання насіння |
Профілактика проти ризоктоніозу рекомендована |
|||||
Гербіциди |
Дещо чутливий до гербіцидів з вмістом Метрибузину. Слід уникати обробітків після сходів. |
|||||
Удобрення |
||||||
Азот |
160 кг/га включаючи N min, в т.ч. бутонізація |
|||||
Фосфор |
100 кг/га |
|||||
Калій |
200-250 кг/га Бажано використовувати сульфат калію |
|||||
Магній |
60 кг/га |
|||||
Характеристика сорту |
||||||
Дозрівання |
Середньоранній |
Бульба форма Глибина залягання вічок Шкірка Колір мякоті Зміна забарвлення після чищення |
овальна середня червона, сітчаста білий низька |
|||
Кулінарний тип (EAPR) |
«В» Білий колір мякоті з відмінним смаком |
|||||
Вміст крохмалу
|
14,0 – 15,5% |
|||||
Урожай |
Високоурожайний, гарна вирівняність бульб середнього розміру |
Стійкість Нематода Вірус Y (PVY) Вірус А (PVA) Фітофтороз картоплиння Фітофтороз бульб Скручування листя (PLRV) Чорна ніжка Парша звичайна |
Ro 1 (9) + Ro 4 (9) висока середньо-висока висока висока висока висока |
|||
Розвиток на початку вегетації Кущ |
Стрімкий Розлогий з середньою кількостю стебел |
|||||
Стан спокою |
стабільний, зберігання до лютий/березень |
Чутливість Залізиста (іржава) плямистіть бульб Мякоті до ударів Механічні пошкодження |
середня низький низька - середня |